lauantai 11. tammikuuta 2014

Kaulahuivista pussukaksi


Päätin neuloa kaulahuivin
pojan kummitytölle ,
joka jo 3v. täyttää.

Koska jouluksi neuloin niitä tuubihuiveja muutaman kappaleen,ainaoikeaa ja joskus ehkä jokunen nurjaa,päätin hakea neulomiseen hieman haastetta.Jep,siinä virhe nro 1! Koska minähän en osaa neuloa.Enkä varsinkaan poimia mahdollisesti pudonneita silmukoita. Tai purkaa työtä asiallisesti. Tahi korjata virheitä. Kieli keskellä suuta siis jokin pikkutyö onnistuu.

Netin ihmeellisestä maailmasta jostain löysin sitten patenttineuleen ohjeen. Sanana tuttu,käytännöstä ei harmaata aavistustakaan.
Joo,aikani veivattua ja muutaman kerran alusta aloitettuani kas kummaa,sehän alkoi sujua.
Reunasta vain tuli kumman löysää lerpukkaa.Päätin,että sen korjailen sitten lopuksi esim. virkkaamalla.Virhe nro 2!Huivi tuli nopsaan oikeaan mittaansa ja sitten reunan kimppuun.Joo-o!Eihän se toiminut,ei.
Ja sitä paitsi,huivia tehdessä silmukoita tulee olla pariton määrä,jotta reunoista tulee samanlaiset.Ei ollu mulla ei.Virhe nro 3!

Eipä hätiä mitiä.
Nyt tiedän mikä on patenttineule.

Huivi purkautui nopsaan...


Ihanan pehmeästä ja lämpimästä kaulahuivista tulikin tuikitärkeä napakka pussukka.


 Jonka sisään sujahti sydän.


Jos toinenkin.

Niinhän se taitaa olla,
että suutari pysyköön lestissään..
:)

 

9 kommenttia:

 1. Se on hyvä kun osaa vauhdissa soveltaa! Ei menny aika hukkaan :)

  VastaaPoista
 2. Opin uuden patenttineuloksen, 1o, 1n, eikä nurjia neulota lainkaan vaan nostetaan puikolle, onnistuu vaikkei luulisi :) Nuo virkkauksesi ovat kyllä mahtavia ♥

  VastaaPoista
 3. Sanna-Mari; Joo,näimpäs juuri :D

  Tuula; Juuri näin tein 1o 1n neulomatta.Luulin että se, ja ninemomaan se, on sitä patenttineulosta.Tää oli siis uus tyyli...mun täytyy tutkia vielä vanhaakin tyyliä :D
  Näin tollo tosiaan oon tuon neulomisen suhteen :D
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollo on nyt täällä :D, sukan kantapään patentti on erilaista, oikea kerros neulotaan jokatoinen ja nurja jokainen nurin. Kantapää patentilla tulee toinen puoli nurjilla silmukoilla, tämä tyyli millä teit tulee kumpikin puoli samanlainen. Toivottavasti en sekoittanut päätäsi, oma onkin jo sekaisin :D

   Poista
  2. Et sekoittanut.Pää oli sekaisin jo lie syntyessäni :)
   Kantapäätä saati muutakaan en osaa neuloa.Mutta joskus saatan vielä opetella :D

   Poista
 4. Ihanat tuli sydämistä ja pussukasta! Onko tuon sydämen malli omasi? Tykkään tosi paljon siitä! Harmi ettei neulominen luonnistunut, näytti kyllä kivalle tuo patenttineule. Kyllä minäkin aina kateellisena katson toisten neuleita, sillä saa niin ihania pintoja aikaiseksi. Pähkähullua oli, että kuvittelin ennen joulua aloittavani neulomaan pitkävartiset palmikkoneulesukat. Onneksi jätin sen hamaan tulevaisuuteen! (olen kyllä joskus 15v sitten perusvillasukkia neulonut, mutta ei ole vahvin lajini)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suinkaan oma malli vaan kirjasta Kaarnasydän ja sammalkranssi.Jos et löydä netistä ohjetta voin sen kyllä antaa.
   Minä oon muuten kans reilu 20v. sitten todistettavasti pienokaiselle villasukat aikaan saanut.Eipä uskois ei!Pitäis siihenkin asiaan tässä ihan oikeasti paneutua.Jos on joskus jotain osannut luulis oppivan uudestaan ihan kohtuudella.Kai.Vai? :D

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Kirja onkin ollut mulla joskus lainassa, täytyy huomenna napata kirjastosta mukaan. Minä kanssa uskon siihen, että ei se neulominen voi olla niin vaikeaa, kun on joskus jotain osannut! Eiköhän me yhdessä oteta joskus tavoitteeksi opetella neulomaan :D.

   Poista
  3. Juu,näin tehdään :D
   Mutta vielä ei ennätä;on niin paljon virkattavaa.. :D

   Poista

♥Pienikin kommentti ilahduttaa suuresti ♥